Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει podcasts, τα οποία θα έχουν σχέση με θέματα, ανθρώπους, στιγμές της 23ης διοργάνωσης και θα λειτουργούν συμπληρωματικά στο πρόγραμμά του, το οποίο θα αρχίσει στις 4 Μαρτίου 2021.
Τον Μάρτιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μία σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων, τα οποία θα απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcasts και θα προσφέρουν εργαλεία και εξειδίκευση πάνω στις δομές και τα είδη τους.
Οι ειδικοί θα εστιάσουν στις βασικές αρχές των podcasts, θα μιλήσουν για τον σχηματισμό περιεχομένου, για τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ θα μοιραστούν τα μυστικά και την τεχνογνωσία τους.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια αυτά έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021.
Οι θέσεις για τα εργαστήρια είναι περιορισμένες και στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αριθμό των θέσεων θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ ηλεκτρονική κλήρωση στις 19 Φεβρουαρίου 2021. Τα εργαστήρια θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, χωρίς διερμηνεία.
Για τα online εργαστήρια podcast οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι:
1) Επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Σε αυτήν τη περίπτωση θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε:
Α) μεγάλου μήκους ταινίες (διάρκειας 60’+), που πρέπει να έχουν προβληθεί σε κινηματογραφικό φεστιβάλ ή εμπορική κινηματογραφική αίθουσα με εισιτήριο.
Β) μικρού μήκους ταινίες που πρέπει να έχουν συμμετάσχει επίσημα σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Δράμας, Ολυμπίας, Πανόραμα, Outview, Syros IFF, Animasyros, Micro μ, Aegean Film Festival κ.ά.).
2) Επαγγελματίες του χώρου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, κριτικοί κινηματογράφου, ραδιοφωνικοί παραγωγοί).
3) Απόφοιτοι σχολών σχετικών με οπτικοακουστικά μέσα (κινηματογράφου, σκηνοθεσίας, θεάτρου, υποκριτικής, δημοσιογραφίας, μέσων μαζικής επικοινωνίας).