Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση, ήρωες του 1821 απεικονίζονται σε Μετά από αίτημα ενός καθηγητή του Βρετανικού Σχολείου της Αθήνας, η Lego Classicists ένα πρότζεκτ που συνδυάζει την ποπ αρτ με την ιστορία, έφτιαξε σε lego τρεις φυσιογνωμίες της ελληνικές επανάστασης στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Συγκεκριμένα η Lego Classicists έφτιαξε τις φιγούρες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και του φιλέλληνα λόρδου ΜπάιρονΌπως σημειώνει με ανάρτηση που έκανε ο καλλιτέχνης ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν πιθανότατα η φιγούρα που αντιμετώπισε τις μεγαλύτερες προκλήσεις καθώς απεικονίζεται με συγκεκριμένη ενδυμασία και μ’ ένα πολύ συγκεκριμένο κράνος τα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν στα LEGO.Ακόμα προσθέτει ότι γι’ αυτό το λόγο επικοινώνησε με τον φίλο του Κωνσταντίνο Βασιλειάδη από το Μουσείο Ακρόπολης, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο Κολοκοτρώνης απεικονίζεται με το κράνος μετά τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια του πολέμου φορούσε ένα σαρίκι. Έτσι μετά από αυτή τη συμβουλή ο Κολοκοτρώνης απεικονίζεται με αυτό το σκεπτικό.
Η ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, μέρα που συμπίπτει με τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του πολέμου της ανεξαρτησίας το 1821.
Από την αρχαιότητα η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις, εισβολές ή έχει υποστεί την προσωρινή διακυβέρνησή της από ξένες δυνάμεις όπως οι Πέρσες, οι Ρωμαίοι, οι Βετενοί και οι Οθωμανοί εξαιτίας της στρατηγικής θέσης στη Μεσόγειο και της γεωγραφικής της σύνδεσης με την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μαύρη Θάλασσα.
Για να γιορτάσουμε την ημέρα της ανεξαρτησίας μου ζητήθηκε από τον καθηγητή, του Βρετανικού Σχολείου της Αθήνας, Τζον Μπένετ να δημιουργήσω τα πορτραίτα τριών κύριων προσωπικοτήτων του ελληνικού επαναστατικού κινήματος:Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ένας ήρωας που οργάνωσε επαναστατικές ομάδες, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, τις εκπαίδευσε και τις μετέτρεψε σε στράτευμα. Επειδή ήταν ήδη 50 ετών όταν έγινε αρχιστράτηγος ήταν γνωστός ως ο «Γέρος του Μοριά (της Πελοποννήσου)». Ο Κολοκοτρώνης ήταν επικεφαλής σε πολλές επιτυχημένες μάχες και πολιορκίες. Το κράνος, η πανοπλία και τα όπλα βρίσκονται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδας στην Αθήνα και υπάρχει και ένα άγαλμα του στο προαύλιο του Παλιού Κοινοβουλίου κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Ένα άλλο άγαλμα βρίσκεται στην πλατεία της πόλης του Ναυπλίου, όπου έχει ιππεύσει το άλογο του με πορεία προς το κάστρο του Παλαμηδίου, που σηματοδοτεί την ανακατάληψη της πόλης από τους Έλληνες.
Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ήταν Έλληνας πολιτικός και λόγιος, που ως ηγέτης της 1ης Εθνοσυνέλευσης των ελεύθερων Ελλήνων, συνέταξε το πρώτο Σύνταγμα. Είχε ευρωπαϊκές αντιλήψεις και συνδέσεις και ντυνόταν με δυτικό τρόπο. Είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα καιμιλούσε άπταιστα επτά γλώσσες. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος της ανεξαρτησίας ζούσε στην Ιταλία με τους Βρετανούς συγγραφείς Πέρσι και Μέρι Σέλεϊ, επέστρεψε αμέσως στην Ελλάδα και αγόρασε όπλα στο ταξίδι της επιστροφής. Μετά τον πόλεμο ακολούθησε διπλωματική και πολιτική καριέρα, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας καθώς και αποσταλμένος της χώρας σε Μόναχο, Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο.
Ο λόρδος Μπάιρον ήταν ένας νέος και γνωστός Βρετανός ποιητής και αριστοκράτης, καθώς και μία εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος του ρομαντισμού στη λογοτεχνία, ο οποίος πολέμησε στον πόλεμο της ανεξαρτησίας και πέθανε στην Ελλάδα. Παρείχε σημαντική οικονομική στήριξη στους Έλληνες που πολεμούσαν για την ελευθερία τους και βοήθησε αρκετούς εξ αυτών προσωπικά. Η προσωπική και λογοτεχνική φήμη του, η φιλοσοφική του δέσμευση σε αυτό τον σκοπό και ο οδυνηρός του θάνατοςστο Μεσολόγγι, έστρεψε την προσοχή στο ελληνικό ζήτημα, το οποίο απέκτησε τη διεθνή συμπαράσταση και στήριξη. Μετά το θάνατό του ο Τζορτζ Γκόρντον, λόρδος Μπάιρον δέχθηκε τιμές ήρωα τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα, ενώ είναι ακόμα διεθνώς διάσημος.
Μακάρι η Ελλάδα να ζήσει για πάντα υπερήφανα και να μας μεταδίδει την έμπνευση και το πνεύμα της. Ζήτω η Ελλάς! Χρόνια Πολλά! (η συγκεκριμένη έκφραση αναφέρεται στα ελληνικά και στο πρωτότυπο κείμενο)».